Robotizovani napredni autonomni sistemi

Najbolje od hardvera i softvera u jednom
November 17, 2021
TVT DIGITAL A300-MTC-E
June 22, 2022

TVT PTZ KAMERE KORISTE SVE PREDNOSTI POKRETNIH KAMERA KAKO BI OBEZBEDILE POKRIVENOST ŠIROKOG PODRUČJA I SJAJNE DETALJE POMOĆU JEDNE KAMERE. ODLIČAN KVALITET SLIKE I MOGUĆNOST ZUMIRANJA OMOGUĆAVAJU VERIFIKACIJU OTKRIVENIH SIGURNOSNIH DOGAĐAJA.

PTZ kamera je robotska video-kamera za pomeranje, nagibanje i zumiranje radi poboljšanja kvaliteta slike bez digitalne pikselizacije. S početka razvoja, iako robotizovane, nisu bile autonomne, a nisu imale ni mogućnost samostalnog praćenja predmeta, događaja ili promena u kadru. Osim daljinske kontrole, PTZ kamere nove generacije, a zahvaljujući napretku analitičkih algoritama koji upravljaju radom savremenih PTZ kamera, imaju potpunu autonomnost u izboru delova kadra, a po unapred definisanim analitičkim funkcijama. Pojavom IP PTZ kamera serijski interfejsi poput RS-232 ili RS-422 kao i upravljački protokoli bivaju zamenjeni TCP/IP protokolom i otvaranjem neslućenih mogućnosti u upotrebi algoritama i veštačke inteligencije. Savremene IP PTZ kamere su u potpunosti robotizovani uređaji sposobni da uče i izvršavaju zadate funkcije bez uticaja operatera. Omogućavaju jednostavan, automatizovan tok rada softverskim tehnologijama za obradu i korišćenje video-materijala dobijenog na ovaj način. Lako se integrišu u sisteme sa drugim kamerama.

Podržane tehnologije

TVT Digital pokrenuo je istraživanje i razvoj PTZ kamere 2008. godine. Do sada se više od 50 tehničkih stručnjaka pridružilo timu kako bi radili na poboljšanju ključnih tehnologija. Rezultati su precizan PTZ Gimbal sistem, brz i tačan automatski zum, fokus, ekspozicija sistem, klasifikacija ljudi i vozila zasnovana na veštačkoj inteligenciji i tehnologiji pametnog praćenja. Paleta TVT-ovih proizvoda danas pokriva kompletnu matricu PTZ kamera. Od mini 2,5” PTZ, malih 4”, srednjih 5” te 6-inčnih premium do 8-inčnih ultra velikih PTZ IP kamera s mogućnošću zumiranja 4x, 15x, 25x, 32x, 50x. Podržane rezolucije su do 16 Mpx. TVT-ov PTZ tim sarađuje s vodećim dobavljačima u industriji, kao što su SONY, ONSEMI, Huawei
HiSilicon, Ambarrella, Union Optical, Sunny Optical, OSRAM itd., a rad će nastaviti s fokusom na ključne trendove kao što su VCA ivica, ekspozicija i fokusiranje prioriteta lica, P-IRIS, 140 dB super WDR,
termalni PTZ sa dva spektra, 4G/5G bežični PTZ i multisenzorske kamere kako bi naši partneri, projektanti i investitori mogli odgovoriti najsavremenijim zahtevima za dobrim videom, visokim zahtevima za sigurnošću i u najzahtevnijim projektima.

Sve kategorije kamera

TVT IP PTZ kamere svrstane su u nekoliko grupa. Ultra serija je izbor profesionalaca za mnoge složene scenarije. Opremljena je vrhunskom sposobnošću snimanja, a podržani su 50x zumom i patentiranom tehnologijom u obliku analitičkih funkcija, u čemu je TVT jedan od pionira. dizajnom i visokokvalitetnim slikama odlikuje se Pro serija kako bi se postigla isplativost i dobro korisničko iskustvo. Kamere Ultra Pro serije opremljene su tehnologijom inteligentnih i analitičkih funkcija kao i tehnološki najnaprednijih načina kreiranja slike pri vrlo slabom svetlu, što olakšava nadzor pri svim specifičnim uslovima. Ultra Pro serija ima obilje mogućnosti za različite veličine zum modula. Specijalnu seriju čine robusne kamere u posebno dizajniranim kućištima, koje pružaju sveobuhvatan pregled sa sjajnim detaljima.